Ledig tjänst: Projektassistent till Institut Mittag-Leffler

Institut Mittag-Leffler vid Kungl. Vetenskapsakademien söker en driven medarbetare till ett föräldravikariat som projektassistent för institutets program- och konferensverksamhet.

Institut Mittag-Leffler är ett av världens ledande matematikinstitut och anordnar terminslånga forskningsprogram dit internationellt framstående forskare från hela världen inbjuds för att arbeta under ett par månader. Verksamheten innefattar också kortare forskningsprogram och konferenser under sommarmånaderna.

Läs mer på www.mittag-leffler.se

Om tjänsten

Tjänsten innebär att vara ett administrativt och operativt stöd till forskare som deltar i program- och forskningsverksamheten samt samarbeta med övrig personal inom organisationen.

I rollen kommer du att arbeta med administration, vara ett operativt stöd till verksamheten och ta hand om den interna kontorsservicen. Du kommer exempelvis att arbeta med förberedelser inför konferenser och seminarier, ge support och service till konferensdeltagare, hantera uppdateringar i systemadministrativa verktyg, såsom vårt projektverktyg, eventapp och webbplats. Därtill ingår daglig hantering och underhåll av konferensteknik, inventering och beställning av material samt bemanning av reception, telefonväxel och e-post.

Tjänsten är ett vikariat från december 2024 till april 2025 med möjlighet till förlängning. Tjänsten kan tillsättas på heltid eller deltid enligt överenskommelse under rekrytering. Arbetstiden är förlagd till vardagar mellan kl. 8.30–16.30 med möjlighet till flextid när verksamheten tillåter samt övriga villkor enligt gällande kollektivavtal. Periodvis kan det förekomma tidigare och senare arbetstider vid behov.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande roller inom framför allt administration, alternativt inom konferensverksamhet eller utbildningsväsendet. Du har god digital kompetens med erfarenhet av att arbeta i flera olika administrativa arbetsverktyg. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Som person bör du vara lyhörd, noggrann, strukturerad, uppmärksam, flexibel och ödmjuk. Du motiveras av att förvalta och utveckla rutiner och processer för verksamheten samt att utveckla din egen kunskap och dina färdigheter för arbetet inom verksamheten. För dig är det självklart att agera professionellt i alla situationer, samarbeta med andra samtidigt som du självständigt kan driva ditt eget arbete framåt.

Kontakta Sofie Upmark, upmark@mittag-leffler.se, för mer information om tjänsten.

Ansökan

Skicka din ansökan i pdf-format till upmark@mittag-leffler.se senast den 10 november 2024. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kungl. Vetenskapsakademien

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning. Vi stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor och granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv. Vi medverkar också i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling. Läs gärna mer nedan.