Ledig tjänst: Forskningsassistent inom projektet Retail for Sustainability vid Kungl. Vetenskapsakademien

Forskningsprogrammet Global Economic Dynamics and the Biosphere (GEDB) vid Kungl. Vetenskapsakademien söker en forskningsassistent för att arbeta med projektet ”Retail for Sustainability – Mid-value chain engagement for food system transformation” (ReSus).

Om tjänsten

ReSus-projektet under Global Economic Dynamics and the Biosphere (GEDB) utlyser en 5-månaders tjänst som forskningsassistent med möjlighet till förlängning, som kommer att fokusera på att analysera hållbarhetsprestanda hos dagligvaruhandeln, både i Sverige och internationellt. Arbetet kommer främst att vara skrivbordsbaserat och inkludera sammanställning och analys av befintliga data, samt datainsamling genom intervjuer. Forskningsassistenten kommer även att bidra till att underlätta tvärvetenskapliga dialoger med dagligvaruhandeln i projektets industrireferensgrupp. Eftersom ämnet är starkt tvärvetenskapligt välkomnar vi ansökningar från kandidater med olika disciplinära och metodologiska bakgrunder.

Kandidaten måste ha permanent uppehållstillstånd och arbetstillstånd i Sverige för att vara behörig till tjänsten, och förväntas arbeta mestadels från kontoret i Stockholm. 

Om dig

Sökande förväntas ha en examen inom ett relevant ämnesområde, till exempel hållbarhetsvetenskap, livsmedelssystem, ekonomi eller statsvetenskap. Följande kriterier kommer att användas för att bedöma kandidater:

  • Relevant kompetens: En meritlista som visar erfarenhet av hållbarhetsvetenskap, miljö- eller ekologisk ekonomi, statsvetenskap eller annat relevant område. Erfarenhet av att hantera både kvantitativa och kvalitativa data är värdefullt, men inte obligatoriskt.
  • Självständighet: Förmåga att arbeta självständigt med handledning från en mentor.
  • Samarbetsförmåga: Förmåga att arbeta i team.
  • Kommunikationsförmåga: Förmåga att tydligt kommunicera forskningsidéer och resultat, både skriftligt och muntligt. Mycket goda kunskaper i talad och skriftlig engelska.

Meriterande kvalifikationer

  • Svensktalande

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Omfattning

100 % i 5 månader med möjlighet/trolig förlängning, med start så snart som möjligt (startdatum kan diskuteras).

Lön

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 9 oktober 2024, men skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att hållas under hela ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Förteckning över relevanta publikationer (om du har). Skicka inte fullständiga artiklar, de kommer inte att beaktas i det inledande skedet.
  • En beskrivning av dina färdigheter och erfarenheter i relation till de krav som anges i arbetsbeskrivningen
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser

Observera: Skicka din ansökan som en enda pdf-fil. Skicka inga andra dokument då de inte kommer att beaktas i det inledande skedet.

Ansökningar ska skickas via e-post till gedb_appl@kva.se, på Global Economic Dynamics and the Biosphere, Kungliga Vetenskapsakademien. Märk din ansökan med ”ReSus RA 2024”. Ansökningar som inte är märkta riskerar att inte prioriteras.

Kontakt

För frågor, kontakta Malin Jonell (malin.jonell@su.se), projektledare för ReSus.

Läs mer om programmet: www.gedb.se och ReSus-projektet: www.resus.se

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället.